tirsdag 17. august 2010

Blomstrende Drøbak

Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildene for å se større versjon

I juli kunne man se denne rosehagen i full blomst - midt i Drøbaks hovedgate.

Om kalenderen forteller at vi er gått inn i august er ikke blomstringen i Drøbak over av den grunn. De vakre blomstene i dette bedet gleder fortsatt dem som ferdes i Kirkegata.

Og tar man en tur ned Tranga møter øyet bl.a. denne frodige hagen

I krysset Carlsebakken-Havnegata er den staselige villaen diskret pyntet i norske farger.

"Drøbak en blomst i Norden" hette det en gang.
At Drøbak er blomstenes by er fortsatt sant. Fra tidlig vår til sein høst bugner private hager, blomsterkasser, urner og potter og kommunale bed og oppsatser av det vakreste blomsterflor.
Rudi Kreuls hage på Tamburbakken og blomstene som han utrettelig holder i orden og gleder oss med i Båthavna, har vi skrevet om før. Han har ikke sviktet oss i år heller.
Og rosene, de mange blomsterbedene og de frodige verandakassene i Niels Carlsens gate, på Tamburbakken, i Badehusgata og flere andre steder rundt omkring i sentrum og i idylliske sidegater og avkroker, har også i år gitt oss - og forhåpentlig mange besøkende - utallige skjønnhetsopplevelser.
Men det fins så mye mer. Så mange som gjør sitt for at Drøbak skal framstå innbydende og vakker. Det føles derfor nesten uriktig å framheve noen spesielle.
Når sommeren nå er på hell, og mye sakte, men sikkert blomstrer av etter hvert som mørke, høststormer og kulde gjør det av med selv de mest standhaftige skjønnhetsåpenbaringene, får bildene ovenfor tjene som eksempler på sommerens Drøbak.
Det blomstrende Drøbak som snart går i dvale i noen måneder med kulde og mørke.
Men som kommer igjen. Med en ny vår. Og sommer.
Hvor Drøbak igjen slår ut i full blomst.
Til glede for alle som har evnen til å se. Og oppleve.
Og vi tenker: Dette må ingen få lov til å ødelegge.

Ingen kommentarer: