onsdag 11. august 2010

Reisende hollendere

Foto: Kow d.e. 08082010 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

De reisende, men ikke flyvende, Hollenderne Piet og Netty Govers-Lammers likte Aase Gulbrandsens bilder i Varmbadet. Dessuten er de positivt overrasket over det norske været. De hadde ventet det verre.

Piet og Netty Govers-Lammers er på bilferie. Og tilfeldighetene har brakt dem til Drøbak.
Hvor de ikke bare nyter naturen, og det fine været, men benytter anledningen til å se kunst når de på sin vandring gjennom Badeparken kommer til Varmbadet. Hvor Aase Gulbrandsen har utstilling.
Og bildene i faller i smak. Fine bilder, sier de. Flere ganger.
Selv kommer de fra Nederland. Fra Budel. Et sted i nærheten av Eindhoven. Det er første gang de er i Norge, men de har hørt mye om landet.
Om været for eksempel. Som de har hørt skal være så vått. Og kaldt. Men det stemmer jo ikke. Hvordan kan det ha seg? Det er skyfri himmel, og sola steiker. Men det er kanskje en sjelden begivenhet?
Når jeg bedyrer at været er gjennomsnitlig bra, og at vi riktignok ikke har hatt spesielt godt vær denne sommeren, men at vi ellers er vant til både solrike, varme og tørre sommere på disse kanter av verden, ser de litt tvilende ut. For vennene som har vært i Norge, sier noe annet, og på TV ser de at vestaværet stadig sender regn og kulde oppover hit. Og østaværet kommer vel fra Russland og Sibir?
Nærmere en omforent oppfatning av sommerværet i Norge kommer vi ikke.
Vi får håpe at det fortsatte oppholdet på våre breddegrader bekrefter at sommerværet her slett ikke er så vått og polarkaldt, som de har hørt. Og at de med utgangspunkt i egne erfaringer og opplevelser kan motsi vennene sine og fungere som ambassadører for landet langt mot nord.
Vi kan trenge hjelp til markedsføringen.
Og kanskje gir det overraskende milde været dem selv lyst til å komme tilbake. Til Norge. Og til Drøbak.
Hvor de forøvrige ikke er de første hollenderne som har vært på besøk. Hit har de kommet i hopetall for å hente trelast og is. Den gang Drøbak nærmest var for en hollandsk provinsby å regne.
Men det fikk vi dessverre ikke tid til å snakke om.

Ingen kommentarer: