onsdag 11. august 2010

Spennende og egenartet i Varmbadet

Foto: Kow d.e. 08082010 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Aase Gulbrandsen sammen med noen av de bildene hun viser i Varmbadet. Fotografiet yter ikke bildene rettferdighet. Gå og se.

Aase Gulbrandsen er ingen nybegynner. I sitt 83-årige liv har hun utrettet mye. Selv om hun begynte relativt seint som bildekunstner.
40 år gammel debuterte hun på Høstutstillingen, men først fire år senere ”slo hun igjennom” med en separatutstilling i Kunstnerforeningen.
Siden har det gått bare én veg.
Bildene hennes er innkjøpt av en rekke gallerier og kunstsamlinger. Bl. a Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Oslo kommunes kunstsamlinger, Bergen Billedgalleri, Fonds national d’Art contemporain i Paris og Utenriksdepartementet. Og hun er representert i samlingene til Telenor, Statoil og Hydro. For bare å nevne noe.
Dessuten har hun utført flere utsmykkingsoppdrag. F. eks. ved Høgskolen og Politihøgskolen i Oslo, Distriktshøgskolen i Bø i Telemark, Gol Videregående skole med flere.
”Aase Gulbrandsen bygger ikke sine bilder bevisst opp, hun driver hverken formale eller tekniske eksperimenter, men lar seg lede av det hun intuitivt føler er det riktige for henne,” har Sigrid Rømcke Thue skrevet om henne i en artikkel i Kunst og Kultur nr 2 1989. Klikk på lenken og se denne innsiktsfulle artikkelen.
Rømcke Thues utsagn bekreftes av de bildene Aase Gulbrandsen viser i Varmbadet.
Aase Gulbrandsen er en spennende, egenartet kunstner som det er grunn til å stifte nærmere bekjentskap med.
Når Drøbak Kunstforening har gitt oss denne anledningen, bør det kunstinteresserte publikum ikke la seg be to ganger.
Men vær rask.
Utstillingen henger riktignok oppe fram til 29. august, men er bare åpen torsdag til søndag mellom klokka 1200 og 1600.
Det gjelder derfor å sno seg.

Ingen kommentarer: