tirsdag 14. september 2010

Ennå tid for sommerlige opplevelser

Foto: Kow d.e. 04092010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Ennå gir blomstene i Båthavna en følelse av sommer, men snart settes urnene i skjul og "Redaktør Aage Hansens Promenade" vil ligge strippet for sin fargerike prakt. Våte høstdager og dager med snø og kulde vil dempe trafikken i havneområdet til en ny vår og sommer byr på lange, lyse dager, varmende sol og nye planter som skal glede turister og andre bryggeseilere.

Høsten forsøker å skaffe seg overtaket, men ennå gir blomstene i Båthavna oss skjønnhetsopplevelser som vi kan laste ned i minneskuffen og ta med oss inn i en goldere årstid.

Regn og blåst og stadig kortere dager forteller at nok en sommer er på veg inn i historiebøkene.
Høsten har festet grepet.
Kortere dager og lengre og mørkere netter med temperaturer farlig nær frysepunkter, forteller med tydelighet at sommeren er over. For denne gang.
Fortsatt er det blomsterknopper på en rekke planter.
Den store engletrompetplanta i hagen ventet i det lengste med å vise at den har tenkt å blomstre.
Et stort og to mindre blomsteranlegg virker lovende, men vil de rekke å slå ut i blomst før nattekulda kommer for alvor, og plantene må flyttes innendørs?
I gamle Drøbak viser sommerblomstene ingen respekt for høsten selv om den brisker seg med både stormkast og ruskevær.
I Båthavna er det fortsatt sommer.
Når sola kommer og tørker opp etter regnværet og varmer treverket, kan det fortsatt være deilig å slappe av og nyte idyllen på en av benkene med utsikt over fortøyde båter som danser i fortøyningene, eller over fjorden hvor rutebåtene til Danmark og kontinentet, elegante cruiseskip, containerbåter og andre koffardiskip skifter på å haste inn og ut av fjorden og gi bryggevandrerne noe å hvile øyet på.
Det gjelder å forsyne seg med sommerinntrykk før det er for sent.
De kan være gode å ha når "nettene blir lange og kulda setter inn".

Ingen kommentarer: