mandag 6. september 2010

Flott familiedag på Seiersten skanse

Foto: Kow d.e. 05092010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

T.v.: Under primus motor Eva Rudshaugs ledelse gikk familiedagen av stabelen på Seiersten skanse. Folk koste seg i det grønne i det fine høstværet.

Under: Lizzi Hvidsten og Bente Rian hjalp folk til å se forskjell på spiselig og uspiselig sopp. I høyre kant av bildet pakker Frognmarkas Venner sammen. For dagen.

Små bilder: Selv etter at familiedagen formelt sett var over, dro mange ut tiden for å få med seg mest mulig sol og flest mulig timer i det grønne.

- Har folk sluttet opp om familiedagen, Eva Rudshaug?
- Gressbakkene har vært fulle, svarer den blide entusiasten som på kommunens vegne sørger for å få Frognfolket ut i marka. Ikke bare om høsten, men fire ganger i året. I Badeparken. På Skiphelle. Og om vinteren på golfbanen.
Målet er å gi familiene muligheter til å oppleve naturen. Sammen. Og uten at det koster skjorta.
Noe folk tydeligvis setter pris på. Både store og små.
De minste laget pil og buer og malte seg som indianere og gav utløp for sin energi i lek på skansevollene. Og når sulten meldte seg, var det mulig å steke pinnebrød og grille på to store fellesgriller i skogkanten.

Soppkontroll
De som benyttet dagen til å plukke sopp i soppeldoradoet i Seierstenmarka, og var usikre på hva de hadde fått med seg i kurven, kunne innhente hjelp fra Follo sopp- og nyttevekstforenings utsendte medarbeidere, som hadde etablert seg høyt og synlig oppe på skansen.
- Vi er imidlertid ikke sertifiserte soppspesialister, sier Lizzi Hvidsten bak et bord med sopper og rikholdig instruktivt materiale. Er vi i tvil sender vi folk ned på Museet til Dag Guttormsen som kan alt som er verdt å vite om sopp. Så folk kan være trygge.
Også Frognmarkas Venner benyttet anledningen til å markedsføre seg for friluftselskende familer denne fantastiske høstlørdagen.

Ingen kommentarer: