mandag 28. desember 2009

Vakker konsert med innlagt kulturpris


Foto: Kow d.e. 231209 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Et tallrikt, lyttende og høytidsstemt publikum fikk med seg både vakker sang og musikk og utdeling av Frogn kommunes kulturpris i Frogn kirke lille julaften.

Den konserten Kammerkoret Nesodden/Frogn holder i Frogn kirke lille julaften, blir satt pris på.
Selv om mange antakelig burde vært hjemme og lagt siste hånd på juleforberedelsene, prioriterer de vakker musikk framfor huslige sysler.
Det kan man forstå.
Publikum praktisk talt strømmer til disse julenattskonsertene som etter hvert er blitt en tradisjon og nødvendighet for mange.
Ja, så mange vil høre dette lokale koret synge under Gunnar Bjerknes-Haugens ledelse, at det må to forestillinger til, og en ordning med gratisbilletter for å holde kontroll på at tallet på tilhørere ikke overtrer det antallet som brannforskriftene setter som maksimum.
Programmet er storslagent - og mangfoldig. Enkle melodiøse julesanger og krevende korverk. Mektig fulltonende korsang og dyktige solister og musikere.
Dirigenten selv - som er "gammel" sølvgutt og åpenbart ikke har glemt sine gamle kunster - framførte "O' helga natt" med både varme og bravur.
Ellers var det både garvede, "proffe" solister, og unge lokale sangere med sommerfugler i magen som framførte sine solopartier på en måte som både de og vi har all grunn til å være fornøyd med.
Alt i alt: En fin musikalsk opplevelse.
De som var til stedet under den første av forestillingene fikk forøvrig med seg et uventet "ekstranummer".
Ordfører Thore Vestby dukket opp og delte ut Frogn kommunes kulturpris.
Prisen gikk til den unge, lokale animasjonskunstneren Victoria Emilie Nordahl.
Som avslutning før utgangen sang kor og tilhørere unisont "Deilig er jorden".
En mektig, stemningsskapende avslutning på en fin konsert som ildsjeler, kor og dirigent har all ære av.

Ingen kommentarer: