torsdag 29. november 2007

Frognbudsjettet 2008: Flertallet viser muskler

Flertallet i Frogn formannskap er blitt enige om forslag til budsjett for 2008. Flertallforslaget er utarbeidet av samtlige partier unntatt Høyre.

Av saker som er tilgodesett, kan nevnes: Barnehager, kirke på Trekanttomta, idrettspark på Seiersten, boliger for senil demente og psykiatriske pasienter, tekniske anlegg, utvikling av Noroltomta, kulturskolen, snøkanoner, biblioteket og opera på Oscarsborg.

For å kunne finansiere disse tiltakene har flertallet gått inn for kutt i de generelle rammene og økning av skatteanslaget.

- Når vi vedtar så mange store prosjekter og investeringer, kan andre områder måtte lide. Skal dette budsjettet gå rundt, må vi finne innsparinger. Det ønsker vi å vise innbyggerne, uttalte Knut Erik Robertsen. (Ap) i følge Østlandets Blad.

Dette lyder oppløftende. Administrasjonen får en tøff jobb med å finne innsparinger som ikke medfører altfor store ulemper og smerter for kommunens innbyggere. Det er ikke mulig å gjøre alle til lags - hele tiden. Å ta upopulære avgjørelser er en viktig del av det kommunale selvstyret. Her viser det nye flertallet muskler. Det er slik det skal være.

w.

Ingen kommentarer: