lørdag 17. november 2007

Ballbinge til besvær på Sogsti

Ulf Skaug har foreslått å bygge ballbinge i Drøbak. Det er et bra forslag. Men han vil ha den kloss opp til Sogsti skole. Det er ikke bra. I følge naboene.

Dette er en innsigelse Ulf Skaug skal lytte til. Blir lokaliseringen av bingen trumfet gjennom, blir det evig bråk. Det vil brukerne ikke ha noen glede av.

I Sarpsborg har de hatt en liknende sak. D.v.s. der var bingen ferdig oppsatt og tatt i bruk. Etter hvert ble misnøyen i nabolaget enorm og bingen måtte stenge.

I stedet for å tviholde på den plasseringen han først hadde tenkt seg, bør Ulf Skaug være med og finne et mer egnet sted. For initiativet er prisverdig. Ikke la prestisje ødelegge en god sak.

w

1 kommentar:

winther sa...

Ulf Skaug ønsker å presisere hva som er forutsetningene for forslaget. Han opplyser at han ikke har noen ”preferanser hva angår plasseringen av en eventuell ballbinge på Sogsti. Imidlertid har Frogn kommune, på lik linje med alle andre kommuner i Norge og NFF, et ønske om at hver skole skal ha en ballbinge. Således er plasseringen av en eventuell ballbinge på Sogsti gitt.

Mitt bidrag i denne saken har kun vært som en pådriver ovenfor bevilgende myndighet, dvs. Akershus fylkeskommune, gjennom deres fordeling av tippemidler. I tillegg har jeg tillatt meg å kommentere naboinnsigelsene for byggemeldingen ved å påstå at man må påregne lyd fra barns lek dersom man velger å bo ved en skole, på lik linje som man må påregne fuglekvitter dersom man velger å bo i skogen. Verken mer eller mindre.”

I svaret kommenterer han påstanden om at en ballbinge på Sogsti skole vil redusere aktivitetsarealet: ”Generelt kan dette være et problem, spesielt for skoler i bystrøk. På Sogsti skole stiller saken seg vesentlig anderledes. Der har man bevisst valgt ikke å benytte eksisterende aktivitetsareal til en eventuell ballbinge, slik man for eksempel har gjort på Drøbak barneskole. Det området hvor ballbingen er planlagt plassert ligger i dag fullstendig brakk og har aldri vært brukt av verken barn eller voksne.”

Når det gjelder å finne alternative plass for en binge på Sogsti, skriver Ulf Skaug at det ikke ”… vil bli lett, all den tid det forutsettes at den må ligge på kommunal grunn. For etter at gamle Sogsti skole ble solgt til Frogn Boligbyggelag er eneste kommunale grunn på Sogsti med plass for en ballbinge faktisk Sogsti skole. M.a.o. dreier det seg ikke om for eller i mot en ballbinge på Sogsti skole, men for eller i mot en ballbinge på Sogsti.

I bunn og grunn dreier denne saken seg heller ikke om en ballbinge på Sogsti eller ei, men om Frogn kommune vil legge forholdene til rette for at barn og unge skal kunne utfolde seg i sitt nærmiljø - slik blant annet Kunnskapsløftet forutsetter. Jeg er av den oppfatning at tilbudet til barn og unge generelt og i Frogn kommune spesielt er under en hver kritikk og ikke verdens rikeste land verdig, det være seg idrettsanlegg eller andre kommunale tilbud som ungdomsklubber, kulturskoler osv. Derfor er det så trist å erfare at ressurspersoner bruker relativt mye tid og krefter på å motarbeide alle tiltak for å endre på dette fremfor å bidra positivt ved for eksempel å bli med i en eller annen frivillig organisasjon som jobber for å bedre barn og unges oppvekstvilkår.”

”Jeg forstår selvfølgelig at det for de nærmeste naboene til en ballbinge vil medføre økt lydnivå, men det mener jeg samfunnet må akseptere for at barn og unge skal kunne utfolde seg i sitt nærmiljø. Og at noen naboer protesterer på byggingen av en ballbinge er vel ikke mer enn normalt, men det bør ikke vektlegges. For det har vel aldri skjedd at naboer ikke har protestert på et nybygg uansett hva eller hvor det har vært? Jeg har tidligere sagt det, men gjentar det gjerne: Bor man ved en skole må man akseptere lyd fra barn, akkurat som man må akseptere fuglekvitter hvis man bor i skogen.”