onsdag 21. november 2007

Follo Bygg bør vente

Follo Bygg og Eiendom mener at de har fått lov av Frogn kommune å bygge slik at naboer - som bodde på stedet lenge før Follo Bygg begynte å oppføre hus der - mister både utsikt og lys. Det overrasker meg ikke om det er riktig. Men den som bygger ut i tilknytning til allerede eksisterende bebyggelse, må ta ulempene på sin konto.

Når interessekonflikten nå topper seg, ber kommunen partene bli enige. Slik kan ikke kommunen løpe fra ansvaret. Har den godkjent en utbyggings- og reguleringsplan som gjør de opprinnelige beboerne skadelidende, må den rydde opp etter seg. Ikke skyve ansvaret over på partene.

Den skadelidende parten mister utsikt og lys og vil lide økonomisk tap ved eventuelt salg. Utbygger slår milliontap i bordet. Det er neppe noen tvil om hvem som er den sterkeste parten.

Vi har tilbudt oss å flytte huset to meter unna, men det godtas ikke, sier utbyggeren til "Amta". Det er vel kanskje ikke flytting den vegen som er det viktigste, men reduksjon av høyden og innskrenkning av huset mot øst.

Vi kan ikke flytte mer enn to meter av hensyn til kloakken, sier Dal. Det kan ikke være riktig. En seriøs utbygger må kunne løse et slikt problem.

Follo Bygg ønsker å bygge før saksbehandlingen er endelig ferdig. Det bør de ikke få lov til. Har de ved uforsiktighet malt seg inne i hjørnet, får de sitte der til malingen er tørr. De får bare vente.

w

Ingen kommentarer: