mandag 10. mai 2010

Sur søndag i sommerbyen

Foto: Kow d.e. 23042010 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

I sterk vind, under dramatisk himmel og på blygrå, tung sjø glir Color Festival ut fjorden søndag ettermiddag. Seilbåten som akkurat passerer, forteller sitt om dimensjonene.

Det 252 meter lange tyske cruiseskipet AIDAluna med AIDA-linjens karakteristiske kyssemund i baugen fulgte Color Festival hakk i hæl. En stund på bryggekanten i Drøbak er aldri kjedelig for den som lar seg imponere av sjøens moderne frakte- og opplevelseskolosser.

Det blåste skikkelig i Drøbak på søndag.
Hissige kast fra alle kanter gjorde den kalde vinden enda kaldere, og Drøbak enda mindre gjestmild, for de relativt få som hadde oppsøkt byen for å tilbringe søndagsettermiddagen i Oslofjordens sørlandsperle.
Ikke alle, men mange butikker var åpne, og kanskje fikk de flere besøk enn ellers ville vært tilfelle, av hutrende gjester som søkte ly for den skarpe vinden.
I Båthavna var det mange biler, men ikke så mange mennesker å se - for der var det enda kaldere enn i byens gater.
Og de som var å se, hadde formodentlig - hvis vi skal dømme etter klesdrakten - undervurdert temperaturen i troen på at mai er den "skjønne, milde" her i sommerbyen.
På fjorden var det få småbåter og se, men en seiler stod for god bør innover og kunne glede seg over ideelt seilevær. Hvis han var av den tøffe typen som gleder seg over sterk vind og uberegnelige kast, og det var han vel etter som han var på sjøen i går.
Ut fjorden gled først Color Festival og deretter det tyske cruiseskipet AIDAluna majestetisk og uavvendelig uten å la seg affisere av naturkreftene.
Mot de kraftige dieselmaskinene i disse flytende småbyene hadde sjøen, selv om den blåste seg opp så godt den kunne, ikke noe å stille opp.
Forhåpentlig har de rikholdige båtene som har alt annet, også effektive stabilisatorer.
I motsatt fall er vi redd gjestene ombord fikk en urolig tur over Nordsjøen i går.
Selv fortrakk vi hjem i blåsten. Til en lun lenestol og en god bok.
Utelivet skal vi ta igjen når været blir noe mer sommerlig.

Ingen kommentarer: