lørdag 20. mars 2010

Per Carlmar i AvisTegnernes Hus

Foto: Kow d.e. 20032010 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Familien mor Abelsen og far Arcari med barna Ibi (t.v.) og Jannac kom med blomster for å gratulere naboen, Per Carlmar, med utstillingen.Per Carlmar sammen med portretter han har tatt av kjente Drøbak-personer. I bakgrunnen omslagsbilder han har hatt på trykk i velrennomerte norske ukeblader.

Drøbak-mannen Per Carlmar er en mangfoldig herre. Som åpenbart har levd etter devisen: Intet menneskelig skal være en fremmed.
I følge presentasjonen av ham i anledning utstillingen han for tiden har i AvisTegnernes Hus, har han vært statist på film og teater, kelner på Theatercaféen, ekspeditør i fotoforretning, brønnborer, langtransportsjåfør, bussjåfør - og fotograf.
Det er et kresent utvalg fotografier fra et langt liv han nå stiller ut i 2. etasje i AvisTegnernes hus.
Fotografier fra reiser til klodens alle "hjørner", portretter av kjente Drøbak-personer og bilder fra den gang han var profesjonell fotograf på heltid i NTB, Dagbladet og VG. Og leverte førstesidebilder til landets ukeblader.
Selv mener jeg å kjenne igjen omslag på ukebladet Hjemmet som min mor kjøpte, og Magasinet "For Alle" - eller Arbeidermagasinet - som min svigerfar abonnerte på.
Her er noe for enhver smak.
Enten du foretrekker dyre- og landskapsbilder fra fjerne land, nostalgiske bilder fra ukeblader og aviser, eller Drøbak-personer i glass og ramme, bør du ta deg en tur innom AvisTegnerhuset før 4. april.
Her er mye å se på.
Og mens du først er der, bør du ta en kikk på Audun Hetlands humoristiske tegninger i 1. etasje.
Det vil du neppe angre.

Ingen kommentarer: