tirsdag 28. april 2009

Mye spennende i Galleri Vera

Foto: Kow d.e. 290309 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Gallerieier Vera Olsnes har mye spennende å by på i vårsesongen som begynner 30. april.

Vera Olsnes har mange jern i ilden. Galleriet hennes har vært vinterstengt, men det betyr ikke at hun ikke har hatt nok å gjøre – både med galleriet, med den katolske kirken i Oslo, med å pleie sine kontakter i Baltikum og med andre gjøremål. Men nå begynner sesongen.

Galleriet åpner torsdag 30. april med en kollektivutstilling som henger oppe til 10. mai. Det er grafikk, malerier og skulpturer som galleriet har i kommisjon fra private eiere eller fra kunstnerne. F. eks. malerier og grafikk av Kåre Tveter, Bjarne Røtterud, Ernst Ingemar fra Nesodden, Laszlo Pal Kiss, Arne Samuelsen fra Son samt mye mer.

Prisene er gunstig, poengterer Vera over for DrøbakNotater. Mange bilder koster ikke mer i dag enn da de ble laget for flere år siden.

En annen grunn til å kjøpe, er at utbyttet av salget skal gis bort til gode formål! Det går til barnehjemmene og kvinnehuset på Sri Lanka som Galleri Vera har støttet i mange år, og som to skoleklasser fra Dyrløkkeåsen også samlet inn penger til for et par år siden.

Men ikke nok med det. Den driftige galleristen har også kontakter i Latvia som har et mangfoldig og interessant kunstnermiljø. Den 1. mai kommer for eksempel Roberts Diners, billedhogger fra Riga, på besøk. Han skal bo og arbeide på Galleri Vera en måned. Diners er en ung og veletablert billedhogger med særpreget uttrykk.

Tidligere har en billedhogger fra Krakow hatt en liknende opphold her. Det var en severdighet for publikum, forteller Vera entusiastisk. Han hogde mange morsomme skulpturer her i hagen. Folk kom innom flere ganger i uka for å følge med på arbeidet. Det var morsomt og lærerikt. Hun tror det blir like fint i år.

Den 15. mai åpner så en ny utstilling – denne gang med fem kunstnere fra Riga. Robert Diners deltar med skulpturene som er hogd i hagen på Galleri Vera, og fem kvinnelige kunstnere viser grafikk, malerier, glassarbeider, foto og papirarbeider. Utstillingen er i samarbeide med Norsk Latvisk kulturlag og den latviske ambassaden.

Det blir m.a.o. litt av hvert å se og oppleve på Galleriet i Elleveien i tiden som kommer, og kjenner vi Vera Olsnes rett, har hun noen kort i ermet også.

Ingen kommentarer: