onsdag 29. april 2009

Golferne overtar golfbanen



























Foto: Kow d.e. 280409 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Øverst: Herskapshuset fra 1810 med den store hagen utgjør et vakkert administrasjonssenter og møtested for medlemmene av Drøbak Golfklubb.

Midten: Golfbanen venter innbydende og grønn på golferne som starter sesongen klokka 1400 i dag.

Nederst: "Headpro" - som det heter på golfspråket - Jim McGowan foran Driving Range'n hvor mange har slått sine første usikre og vinglete slag.

Etter klokka 1400 i dag bør du stryke golfbanen av lista over turveger og tumlefelt, for da åpner golfklubben sesongen for spillere med ball og høy kølleføring.

Klokka 1900 er det forresten møte for medlemmene i Drøbak Kino hvor det bl.a. blir informert om startbod, Gobex, kafeen, banen, elitesatsingen, Sakte Spill og banevert/Marshall, forteller klubbens nettside. De som driver sporten, vet nok hva det dreier seg om.

Jim McGowan, møter sesongen med optimisme. Han er en av dem som garanterer for den sportslige kvaliteten i Drøbak Golfklubb. Han er født og oppvokst i Australia, men har bodd i Norge i 16 år og er vel nå for naturalisert nordmann å regne. Han jobbet først i Oslo Golklubb, men har de seneste 10 årene ledet Drøbak Golfklubbs provirksomhet. Og så har han vært trener for Henrik Bjørnstad. Blant andre.

Etter regnet for et par netter siden, ligger golfbanen nå innbydende grønn og venter på ambisiøse halvprofesjonelle i alle aldre og avslappede mosjonister som optimistisk forsøker å unngå bunkere, dammer, bekker og kratt og få ballen i banens hull med færrest mulig slag.

Proshopen og kafeen venter også. Kafeen befinner seg i det staselige hovedhuset som kjøpmann Hans Angell bygde i 1810 på gården Nordre Belsjø, forteller klubbens nettside som også forteller om banens og klubbens spede begynnelse for 20 år siden og gir mange opplysninger om klubbens virksomhet og planer.

Banen er tildelt prisen "Premier European Golfcourse" som den europeiske sammenslutningen av golfarkitekter deler ut.

Klikk på lenken foran og ta en titt på klubbsidene.

Ingen kommentarer: