onsdag 29. februar 2012

Siste hand på verket

Foto: Kow d.e. 28022012 ©
Klikk på bildene for å se større versjon

Gunnar Slettingdalen og Kenneth Mathiassen fra firmaet Maskinentreprenør Arne Rød fra Sandefjord utfører gjenstående arbeider i Gjestehavna.


Små bilder: Det er ikke bare å fylle stein og overlate resten til været, bølgene og tilfeldighetene. Det er mye som skal på plass før sluttstrek kan settes.

I et tåkete, men vårlig Drøbak legger folk fra maskinentreprenør Arne Rød i Sandefjord siste hånd på anleggsarbeidet i Gjestehavna.
I tjukk tåke hakker en iherdig gravmaskin opp steinbelegningen som vender inn mot havnebassenget i sørkant helt ytterst mot fjorden.
- Er det behov for reparasjoner allerede?
- Nei, nei. Vi utfører litt arbeid som vi ikke har fått gjort tidligere, opplyser Kenneth Mathiassen, som sammen med gravemaskinfører, Gunnar Slettingdalen, gjør jobben på vegne av entreprenøren.
- Så det er vestfoldinger som har bygd gjestehavna?
- Ja, det er vi som har bygd moloene og bryggene, konstaterer Mathiassen før han med sikker hand rygger firmabilen utover den smale gangvegen på lesiden av moloen.
Ytterst ute på moloen står den store gravemaskinen som Gunnar Slettingdalen håndterer i tåka, uten å la seg skremme av muligheten for å havne i den kalde fjorden på utsiden av moloen eller i havnebassenget.
Selv om gravemaskinen tar de tyngste takene, er ikke jobben uten fysiske utfordringer for Slettingdalen og Mathiassen.
Rør og slanger skal på plass før moloen bygges opp og brygga forlenges.
Så her er nok å gjøre for både maskin og folk, og det gjelder å benytte tiden mens været er gunstig slik at Gjestehavna står fullt ferdig når ferietrafikken kommer i gang og båtfolket strømmer til for å benytte Oslofjordens nyeste og fineste Gjestehavn.

Ingen kommentarer: