lørdag 27. august 2011

Våt og grå førvalgslørdag på Drøbak torg

Foto: Kow d.e. 27082011 ©
Klikk på bildene for å se større versjon


På en grå og regnvåt lørdag 14 dager før stemmeseddelen skal leveres - og valgkampen derfor skulle være på det heftigste - hadde de partiene som hadde trosset griseværet, Drøbak torg så å si for seg selv.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Rita Hirsum Lystad, lot seg ikke skremme av regn og torden, men lukket øynene, bet tennene sammen og holdt ut. Skal man bli ordfører, må man stå på.

Amta-journalist Pål Brikt Olsen, samlet valgmedarbeiderne fra de ulike partiene til en "fotosesjon" foran de regnvåte valgbodene. DrøbakNotater tok bilde av journalisten som tok bilde av partirepresentantene.

Arbeider-partiet og SV lokket ikke med valgflesk, men med karameller. AP med røde karameller med islett av grønt - eller svart. SV bød på brune fløtekarameller. Her til høyre. Hvilken symbolsk betydning man nå kan få ut av det.

Regnet strømmet ned, og rett som det var skrallet tordenen over Drøbak mens partiene prøvde å påkalle velgernes oppmerksomhet og interesse fra sine boder på torget.
Men det var ytterst få som hadde våget seg til Drøbak denne grå og våte lørdagen.
Både gatene, havna og torget var så godt som tomme.
Jeg er redd partiene fikk lite igjen for strevet.
Da fikk de trolig flere i tale på kjøpesentre og andre steder hvor de kunne dele ut materiell og få de potensielle velgerne i tale under tak og innenfor fire vegger

Noen lot velgere være velgere
Ikke alle partiene var på plass.
Arbeiderpartiet, Høyre, SV og Venstre viste mest initiativ og utholdenhet og stilte trofast opp i regnet, men de øvrige partiene som stiller til valg i Frogn, hadde øyensynlig gitt opp på forhånd.
De lot velgere være velgere denne dagen.
Og det kan man i grunnen forstå.
Det var avgjort ikke dagen - og stedet - for politiske overtalelser og diskusjoner.
De få som var ute, hastet av gårde for å komme i ly for regnet så raskt som mulig.
Uteliv innbød været ikke til.

Ingen kommentarer: