torsdag 18. august 2011

Mange vil se Drøbak

Foto: Kow d.e. 17082011 ©
Klikk på bildene for å se større versjon


Julenisse og turistsjef, Tom Kristiansen, og Heidi Evensen bemanner turistkontoret og hjelper turister slik at de får mest mulig ut av oppholdet her.

En gruppe japanere inntar Båthavna med egen tolk som åpenbart har mye å fortelle. Det kunne vært interessant å vite hva tolken - i blått - sier om vår vesle by og folket her som nok er rimelig eksotiske for de langvegsfarende gjestene.

Tidligere fedevarehandler i Ås, nåværende julenisse og turistsjef i Frogn med sete i Drøbak, Tom Kristiansen, ligger ikke på latsiden.
Sammen med Heidi Evensen styrer han turistkontoret i Båthavna.
- Mange turister om dagen?
- Hele tiden. I dag har vi allerede hatt besøk av grupper med spanjoler, italienere og franskmenn, og klokka er ikke mer enn kvart over ti på formiddagen.
- Hva er det folk vil se, da?
-Først og fremst Julehuset. Det går i christmas, Noël og navidad. Her på turistkontoret skal de ha bilder både av inventaret, veggene med alle oppslagene, oss som jobber her - og av tåtesmukkene som barna sender til julenissen for å vise at de har vokst fra den vanen. Og så får de jo vakre Drøbak med på kjøpet. Kameraene står ikke stille verken inne eller ute.
- Da deler de sikkert opplevelsen med andre når de kommer hjem. Det er fin Drøbaks-reklame.
- Ja, helt opplagt. Når vi først snakker om reklame. Det er kommet en ny video om Drøbak. Den ligger på nettet, sier turistsjefen og taster litt her og der og plutselig trer en rikholdig, levende presentasjon av Drøbak fram på PC'en.
- Og nettstedet heter?
- Ja, nå skal vi se ... Drøbakguiden.no ...
- Den ligger på Norway TV, sier Heidi Evensen og hjelper sjefen ut av knipa.
- Nå kommer det forresten en gruppe japanere, sier hun diskret slik at turistsjefen ikke skal snakke seg helt bort i samtale med lokale personer som ikke trenger omvendelse, men kjenner kommunen og attraksjonene fra før.
Drøbak må presenteres for fremmede som har reist verden rundt for å studere den maleriske kystidyllen som har selve julenissen som turistsjef.
Og for å besøke det merkelige Julehuset som har åpent året rundt. Også midt på sommeren.
Hva heter jul på japansk, mon tro?

Ingen kommentarer: