Foto: Kow d.e. 050509 ©
Klikk på bildene for å se større versjon
Folk vil gjerne kjøre til "døra". Både de som skal hente og frakte innkjøpte gjenstander, og de som bare skal se på, vil nødig gå for mange skritt. Parkeringskaoset ved brannstasjonen under helgas loppemarked var fullstendig. Å være fotgjenger var ikke lett. Fortauet var opptatt av parkerte biler. Men litt "kaos" tåler man kanskje under et slikt arrangemener? Det er med på å skape den "rette" markedsstemningen.
Den forlatte brannstasjonen viste seg som en utmerket arena for utstilling og salg av lopper. Det var god markedsstemning i hallen.
T.v.: Været var godt, og det var massevis av lopper inne og ute. Og svært mye fikk "ben å gå på".
T.h.: Loppemarkeder er ikke lenger fullt av skrot. Mange av de frambudte gjenstandene var ikke bare brukbare, men av anstendig kvalitet. Her er et furutre-"skjenk" som forsvarer sin plass så vel i stua som på hytta.
Det kastes alt for mye.
I iveren etter å "fornye seg" og "følge med tiden" ønsker folk å kvitte seg med fullt brukbare eiendeler.
Følgen er at søppelbergene vokser til faretruende høyder.
Gjenbruk
Alt som kan stimulere til gjenbruk og sirkulasjon er derfor velkomne mottiltak.
Og at ikke alt som blir vraket er skrot, bekreftes av av omsetningen på frimarkeder og loppemarkeder.
Selv personer som har levd et langt liv og skaffet seg det meste, åpnet lommeboka og dro hjem med nyervede "kupp" fra loppemarkedet som Drøbak-Frogn skolekorps hadde på brannstasjonen på Dyrløkke sist helg.
"Omatt og omatt"
Men har folk bruk for det de kjøper?
- Nei, ler Jørn Ola Hansen og Jan Erik Høgmoen som har fullt opp med å hjelpe nysgjerrige og kjøpevillige.
- De blir altså grepet av psykosen?
- Ikke alle selvfølgelig, men åpenbart noen, sier Jørn Ola, som har vært med på mange loppemarkeder i skolemusikkens regi, og opplevd at samme gjenstander blir solgt, men kommer tilbake år etter år. Når folk for summet seg, ser de vel at de ikke har bruk for eller plass til gjenstanden likevel.
- Men de fleste bruker selvfølgelig det de har kjøpt, legger de to selgerne til. Folk har jo ulike behov, og mye av det som selges for en billig penge er godt som nytt
Trefoldig nytte
At salg av brukte gjenstander fenger, er oppslutningen om gigantmarkedet på Dyrløkke, bevis på.
Det var lang kø utenfor sperrebåndene før åpningen, kan Hansen og Høgmoen fortelle, og mange visste hva de ville ha. De stormet fram og la beslag på de tingene de hadde sett seg ut.
Vi som bare kom for å kikke, kunne ved selvsyn se at trengselen var stor, og at handelen gikk unna. De forskjelligste gjenstander ble stablet i biler og på tilhengere og kjørt bort.
Skolemusikken og de mange frivillige hjelperne har all ære av tiltaket.
Mange fikk "fornyet" innboet for en billig penge, brukbare gjenstander fikk nye eiere i stedet for å havne på fyllinga - og ikke minst: Skolemusikken fikk kjærkomne inntekter til sitt gledespredende arbeid!
Som både utøvere og tilhørere har stor glede av - langt ut over 17. mai.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar