mandag 23. juli 2012

Kjente du Reidar Johansen på Tento?Denne meldingen stod å lese i en av riksavisene etter den tragiske flyulykken i 1965 da den 22 år gamle flyvertinnen Tove Johansen fra Drøbak omkom.Slik ble ulykken presentert i lokalpressen - formodentlig i Akershus Amtstidende. Vet du noe om Tove, hennes far Reidar eller andre i familien?

Tove Kjærby på Sætre søker opplysninger om Drøbakmannen, Reidar Johansen.
Johansen jobbet i sin tid på Tento hvor han var arbeidsformann.
Fins det noen som fortsatt husker ham og kan gi opplysninger om ham og familien hans?

Døde i flyulykke
Reidar Johansen hadde en datter som hette Tove.
Hun var flyvertinne i Pan American.
Tove ble bare 22 år gammel.
Den 16. september 1965 styrtet flyet som Tove var ombord på, i det som den gangen hette BritiskVest India.
Alle ombord omkom.

Noen som husker?
Denne ulykken må ha gjort dypt inntrykk i det vesle Drøbak-samfunnet.
Det er mindre enn 50 år siden den fant sted, og sannsynligheten taler for at det fins personer i Drøbak - eller med røtter i Drøbak - som kjente Tove Johansen og husker denne tragiske hendelsen.
Tove Kjærby vil sette pris på om personer som kjenner til Tove og hennes familie - f.eks. Reidar Johansen som var ansatt på Tento - tar kontakt med henne.

Oppkalt
Det er ingen tilfeldighet at både den forulykkede Tove Johansen, og Tove Kjærby som søker opplysninger om flyvertinnen og hennes familie, har samme navn.
En person i Tove Kjærbys familie kjente Tove Johansen, og den Tove som ber om hjelp til å finne opplysninger, er oppkalt etter den Tove som endte sitt liv på den andre siden av kloden under så tragiske omstendigheter.
Det vil derfor bety mye for Tove Kjærby å få hjelp til å spore opp eventuell slekt og familie av Tove Johansen - eller personer som kan tenkes å vite noe om Toves far, Reidar Johansen, eller andre personer i familien.

Opplysninger kan sendes som e-post til Tove Kjærby: kjaerby@online.no, som kommentarer til dette innlegget eller som e-post til meg: k-winth@online.no

Ingen kommentarer: