fredag 16. januar 2009

Parkeringsavgiften på Bankløkka nok en gang


Foto: Kow d.e. ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Vedtaket om å ta 25 kroner i parkeringsavgift per time fra første time i sommermånedene, har vakt bestyrtelse hos brukerne og harme hos de næringsdrivende i Drøbak sentrum. Det er forstålig.





Vi har skrevet om parkeringsavgiften på Bankløkka tidligere.
Sommeren 2008 var det Høyre som foreslo å ”ta ut” gratisparkeringen fra 20. juni til 20. september, m.a.o. at du og jeg og turistene skulle betale for å parkere i sommermånedene.
Nå er rollene byttet.
Nå later Høyre som om de alltid har hatt Drøbak sentrums ve og vel i tankene, mens "styringsflertallet" har gått i sin egen felle, og vil tappe turister og fastboende Frognfolk for mest mulig i sommermånedene.
Parkeringsavgift om sommeren vil neppe gå ut over handelen i Drøbak sentrum, mente Høyre da.
Siden er de kommet til andre resultater, og det har har de gjort klokt i.
Bare så synd at flertallet har havnet i den råka som Høyre nettopp har karet seg ut av.
Et argument for Høyre var at avgift vil føre til ”økt rullering av parkeringsplassene" og dermed til at "flere får mulighet til å parkere i sentrum, noe som kan gi økt omsetning for næringslivet.”
Nå har budsjettflertallet adoptert dette synspunktet.
Men nå var det, som tidligere påpekt, akkurat det motsatte som skjedde forrige gang politikerne ble for grådige og overvurderte Bankløkkas kapasitet som inntektskilde.
Det var derfor først én, så to timers gratis parkering ble innført.
Men badegjestene opptar plassene uten å betale, blir det sagt. De ligger på stranda mens ungene løper og henter ny lapp for nye gratistimer uten at bilen blir flyttet en gang.
Det går det an å sette en stopper for, uten å innføre avgifter som vil få folk til å velge andre "destinasjoner", som det heter.
Bedre - dvs. si hyppigere og mer effektiv - kontroll samt bøtelegging av overtredelser, vil raskt sette en stopper for misbruk.
Kommunen trenger selvfølgelig inntekter, og flertallet har regnet med inntekter fra parkeringen for å få balanse i budsjettet sitt.
Der kan de fort bli skuffet - for når avgiften blir 25 kroner timen, kan mange besøkende utebli og inntektene svikte.
Da sitter det politiske flertallet igjen med skjegget - og de næringsdrivende med regningen - i postkassa.
"Vend om i tide", og "Det er ingen skam å snu" sier fjellvettreglene.
Det er kloke regler.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg og min samboer skal flytte til sentrum 1 februar. Leiligheten vi flytter inn i har ikke tilknyttet privat parkeringsplass - vi blir dermed avhengige av å kjøpe "Parkeringskort" av Frogn kommune. Jeg tok kontakt med kommunen før jul, - og fikk da beskjed om at et parkeringskort koster 1500,- pr år - men at det kan registreres flere biler på dette kortet.

Jeg tok kontakt med Frogn kommune igjen i dag - siden innflytting nærmer seg - og får beskjed om at prisen har gått opp til 3000 kr - det vil si en prisøkning på 100%. I tillegg er det kun mulig å få skrevet ut ett kort - og selv om det kan registreres flere biler på samme kort så trenger vi ett kort hver de periodene vi samtidig står parkert i sentrum. - Og det er jo ganske så ofte i.o.m at vi bor der! Så fra en estimert utgift på 1500 kr for parkering - må vi nå betale 6000 kr. Hipp Hurra for politikerene i Frogn kommune!!!


Hilsen Frustrert :(