mandag 9. februar 2009

Sogstieika i vinterskrud

Foto: Kow d.e. 090209 ©
Klikk på bildet for å se større versjon

Sogstieika har tatt vinterhabitten på.

Sogstieika er et imponerende skue uansett årstid.
Vi har presentert den grønnkledt i sommerlig prakt, i høstlig fargerikt mangfold og naken med sprikende greiner mot blå himmel.
Nå framstår den diskret i svart-hvitt med februarsnø på de mørke greinene, og vi kan ikke motstå fristelsene til nok en gang å la den pryde bloggen i all sin velde.
Mange er sikkert ikke klar over hvilket naturens underverk de passerer der de sitter i sine biler og bare registrerer at de passerer et tre blant mange andre.
Men for den som spaserer og får den på nært hold, framstår den som den imponerende kjempen den er, og man kan ikke la være å undres over hvor gammel den egentlig er, og hva som har foregått i verden og på Sogsti i de årene den har fått lov til å leve og vokse og utvikle seg til dette imponerende, majestetiske treet med alle stammene og de store lutende grenene.
La oss håpe at den massive biltrafikken som spyr ut eksos og virvler opp svevestøv, ikke forgifter denne kjempen med røtter i en fjern fortid, men lar den leve i fortsatt mange år til glede for stadig nye generasjoner.

Ingen kommentarer: